Menu
Gildia Pióra na Patronite

W Dzień Babci

Babciu:
W ten Twój Dzień
powiem Ci to co mówię co rok.
Że dziękuję:
za to, że jesteś
jak druga matka,
czasem nawet bliżej.
Że przytulasz, gdy mi źle,
Że kochasz,
że wychowujesz
Że pomagasz.
Przepraszam:
za problemy,
które Ci stwarzam,
tak często.
Że zapominam,
o Twoich radach i przestrogach.
Że Cię zawodzę,
nie spełniam Twoich oczekiwań,
i chodź milczysz,
ja wiem, że Ty chcesz, aby mi było w życiu dobrze.
Proszę:
Opowiadaj mi bajki, tak jak kiedyś,
o tej żabie i księżniczce,
no i księciu oczywiście.
Krzyknij czasem na mnie,
żebym stała się lepsza.
Babciu:
Dziękuję
Przepraszam
Proszę
To właśnie ty nauczyłaś mnie tych słów.
Mówisz zawsze,
że jestem twoim piątym dzieckiem.
Mów tak ciągle.
Kocham Cię.

28 498 wyświetleń
251 tekstów
11 obserwujących
  • obca...**

    22 January 2012, 18:05

    Dziękuję Józku ;) Pozdrowienia dla Twoich wnuczek :)

  • 21 January 2012, 18:38

    mi dzisiaj wnuczki tyż laurki przynieśli i piosenke zaśpiewali aż sie wzruszył. śliczny wiersz Pani Gabrysia dla babci napisała. plusa Józek zostawia

  • Julka 10

    21 January 2012, 14:44

    Nie mam żadnej wątpliwości Gabrysiu, że będzie się podobało i to...BARDZO ! :):):)

  • obca...**

    21 January 2012, 14:42

    Dziękuję Julko ;)
    Mam nadzieje że mojej Babuni także będzie się podobało ;)

  • Julka 10

    21 January 2012, 14:14

    Są takie wiersze, takie słowa i takie...dedykacje, które bliskie są każdemu, a wzruszają w szczególny sposób...

    Zakręciły się w oczach ...łzy, wzruszyłaś mnie Gabrysiu :)

    Miłego dnia.