Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla Ciebie

A w tygodniu pójdziemy na spacer
porozmawiamy i będzie inaczej
podniesiemy liście, rzucimy kamieniem
i to nie będzie jedynie wspomnienie
obejmiemy drzewo, zerwiemy kwiaty
tak łatwo nie skończy się na tym
bo jeszcze wdepniemy w błoto
możemy i bosą stopą
znajdziemy biedronkę i motyla
to tylko wieczność a nie chwila
spojrzymy w słońce, zamkniemy oczy
następnie księżyc, do późnej nocy
będziemy biegać i ganiać się razem
koniec przytłaczania się czasem
wrócimy do domu, pójdziemy spać
jak zwykle rano musimy wstać
lecz będziemy wiedzieć, czekać cierpliwie
z oczywistością bardzo tęskliwie
Bo znów w tygodniu pójdziemy na spacer
porozmawiamy i będzie inaczej...

2337 wyświetleń
27 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!