Menu
Gildia Pióra na Patronite

BAJKA

A wirtualnym świecie realna
wybuchła miłość. Jej moc nuklearna
poraża wszystkich, którzy to widzą.
Już z tej miłości wcale nie szydzą.
Nie narodziła się z wolna, po cichu
lecz zapłonęła pośród okrzyków.
Jakby nie było innej, innego
serca trafiły właśnie na swego.
Chociaż poprzednio gdzieś pobłądziły
(i w żywym świecie i wirtualnie)
lecz tym błądzeniem się już znudziły.
Teraz szczęśliwe całkiem realnie,
już nie szukają po całym świecie…
Że fajna bajka pewnie powiecie,
a on i ona tęsknią prawdziwie
i jakoś wcale się im nie dziwię.

/Joanna/

63 514 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    23 May 2013, 21:07

    Dziękuję Agnieszko. Lubię bajki i cieszę się, że moja przypadła Ci do gustu.
    Pozdrawiam gorąco.

  • misiek45

    11 May 2013, 21:01

    Twoja bajka Joasiu bardzo mi się podoba ,jest bardzo realistyczna-pozdrawiam milutko na wieczór:)

  • Nutka67

    11 May 2013, 18:26

    Obydwu Krysiom dziękuję.
    Pozdrawiam serdecznie.

  • krysta

    11 May 2013, 15:13

    uroczy wiersz :)

  • Nutka67

    11 May 2013, 14:47

    Dziękuję serdecznie.
    Pozdrawiam gorąco.

  • awatar

    11 May 2013, 14:34

    ładne

  • M44G

    11 May 2013, 14:34

    Niech słońce Tobie świeci Joanno.

  • Nutka67

    11 May 2013, 14:32

    Dziękuję.

  • M44G

    11 May 2013, 14:30

    Pięknie.