Menu
Gildia Pióra na Patronite

między wierszami mogę tylko o sobie zapominać

a ty
znajdziesz mnie przecież
z naręczem błękitu wyśnionym
pod złamanym skrzydłem nocy

i dłońmi jak źródło
co płyną strumieniem pod zgasłą
gwiazdę twojej łzy
poezjo

(2017)

28 885 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!