Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kogo wspierać kodziarzu miły

A tak się śmiali
Że Rydzykowi forsę dawali
Staruchy mohery
Jakby dzieci nie mieli

Lecz powstało dzieło
Jakich mało
Pierwsze wolne media
W Polsce zbudowano

Kodziarze też tak chcieli
Tyle że to nie wyjdzie
Za dużo fałszu
I złodziei

76 457 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • wdech

    8 January 2017, 20:37

    ~bologluciaro
    jak strzelisz sobie w ten durny łeb
    to odmówię za ciebie koronkę

  • wdech

    8 January 2017, 19:08

  • RozaR

    8 January 2017, 14:03

    Nich ta skała ,,TRWA"

  • fyrfle

    8 January 2017, 13:44

    tak czy siak jestem skazany na Radio Maryja i daj jej Boże jak najdłużej z nami być.

  • RozaR

    7 January 2017, 23:26

    Myślę że powinieneś Bolo rozpatrzyć możliwość że nie jesteś obiektywny - czyli ustawiony propagandowo .
    Poważnie - i pełen życzliwości - zrób test . Ja taki robiłem chyba ze dwa razy . Czy jestem obiektywny.
    Wystarczy zadać sobie parę uczciwych pytań .
    Warto spróbować - czy nie jesteś skarżony propagandą . Pewności mieć ci nie wolno.

  • fyrfle

    7 January 2017, 22:35

    Napiszę to po raz kolejny. Radio Maryja ma znakomite dzienniki, słucham ich z przyjemnością - czysty profesjonalizm.

  • RozaR

    7 January 2017, 22:20

    Takie myślenie nazywa się relatywizowanie .
    A wszystko jakieś takie - bo wszyscy umaczani.
    Rydzyk dał niezależną i kontr-informację do panującej. To wielka rzecz że znalazła się siła która oparła się PAP i Wyborczej .
    To wilka rzecz - to tak jak Solidarność za komuny .
    A Owsiak - boję się takich ludzi - napisałem kiedyś parę lat temu tekst o nim .
    https://poema.pl/publikacja/200705-rock-punk-jurek-owsiak-no-i-ja

  • RozaR

    7 January 2017, 20:13

    Na pewno ?- bo wychodzą brudy jak cholera . Np. Caritas wydaje bezpośrednio 9 z dziesięć złotych - apodobno nawet 9,5 zł .
    WOŚP nie można się doprosić . Szacują coś ok 6 zł z 10 a nawet mnie . Wliczając Woodstok powinno wychodzić 5 . Z czego w moim Kaliszu budowa sceny i zespołów kosztowała 60 tys - a zebrano 30 tys .
    Nadto znam z wielu relacji muzyków Owsiaka . Cwaniak powiązany ze służbami - człowiek manipulant i kombinator . Bolo nie łykaj wszystkiego co ci mówią . Bydłem okazał Wałęsa , Bartoszewski - i zapowiada się że Owsiak . Przegrywa w sądach.

  • RozaR

    7 January 2017, 16:35

    Nie wszyscy rozumieją -
    Wierszyk o datkach na Radio Maryja i datkach na KOD.

  • RozaR

    7 January 2017, 16:34

    Panie Bolo - z tych składek powstało dzieło ogromne - Wielka szkoła - wielka telewizja , radio , kościół i coś tam jeszcze - nie jestem zorientowany.
    To ogrom w porównaniu z kimkolwiek .
    A wszędzie przekręty od WOŚP po KOD .
    Więc Panie Bolo gdzie jest godność i uczciwość ?
    W Radiu Maryja