Menu
Gildia Pióra na Patronite

anioł...
stoi w nabożnej ciszy
nie walczy za nas
trzyma swoją dłoń w naszej dłoni
gdy przeskakujemy nad przepaścią
ściele dno miękkim puchem piór
na wypadek upadku
gdy pośliźnie się nam stopa

uwierzysz w jego istnienie
jeśli znajdziesz się w potrzebie

ponoć anioł, to nasza intuicja
jestem skłonna schylić się ku teorii

135 877 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
  • giulietka

    28 July 2013, 14:34

    a ja z chęcią pochylam się nad takimi wierszami
    pozdrawiam Autorkę;)

  • słoneczniki

    28 July 2013, 13:34

    Widzą je nieliczni
    czuję ich obecność garstka
    choć każdy ponoć swego stróża ma...