Menu
Gildia Pióra na Patronite

Między sztruksem a koronką*

"And then she'd say:
It's all right, I got home late last night,
but I'm a Supergirl and Supergirls just fly."

~ Reamonn - Supergirl

mężczyźni, z którymi sypiam
wydrapują inicjały
na moim sumieniu -
ślady.
za nimi można dojść

tylko do piekła.
ciągle nam (nie) po drodze.

* tytuł zapożyczony od M. Lenartowicza, za co niezmiennie dziękuję

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • .Rodia

    24 October 2017, 15:06

    takie że nawet można dwa razy

    ale
    nie lubię tych cholernych nawiasów
    psuje wszystko

    tak jakby nie
    można
    było tego inaczej pokazać

  • 23 October 2017, 22:23

    Może to przez drogę?
    Na innej pewnie można spotkać innych ludzi. ;)

  • 23 October 2017, 22:00

    zielonomodra, L'Artiste Provocateur dziękuję.

    yestem, wszystko jedno. Powagi w nim brak.

  • 23 October 2017, 21:56

    Tak, jest to jeden z powodów, dla których... nie sypiam z mężczyznami. :P
    Kobiety zostawiają nacięcia... na kolbie karabinu... ;)
    Kaś wybacz, już się nie wydoorniam pod Twoim poważnym tekstem.
    Miłego wieczoru. :))

  • L'Artiste Provocateur

    23 October 2017, 20:44

    ...jakże ta koronka musi być szorstka,że aż tak nęci
    w dobrym smaku wiersz

  • zielonomodra

    23 October 2017, 19:59

    Dobry wiersz, każdy zostawia w nas jakiś ślad.