Menu
Gildia Pióra na Patronite

PRZYZWYCZAJENIE ?

https://www.youtube.com/watch?v=GrGB-dzPSZE

A może to jest przyzwyczajenie
i ja jeszcze o tym nie wiem
może wcale Cię już nie kocham
- to nic że po nocy wciąż szlocham.

Może to jest przyzwyczajenie
lubię przecież przebywać u Ciebie
lubię Twoje towarzystwo
- może to jest już wszystko...

Może to jest przyzwyczajenie
uwielbiam Twój śmiech co się niesie
Twój dotyk, zapach i całego Ciebie
- lecz czy to jest miłość. Nie wiem.

Może to jest przyzwyczajenie
bo te sama pasje mamy przecież
tak samo patrzymy na świat
jakbyśmy się znali od wielu , wielu lat.

Może to jest Przyzwyczajenie
nie potrafię o Tobie przestać myśleć,
sięgam po telefon: może choć smsa wyśle
napiszę co u Ciebie, jak się czujesz?

Czy to właśnie jest przyzwyczajenie
Lecz czy dlatego oczekuję od Ciebie tak wiele
Bo czy może to być miłość,zwykla miłość
gdy we mnie jest ból, żal i zazdrość?

Może Kochanie to nic nie jest
takie małe, zwyczajne przyzwyczajenie
tylko dlaczego moja dusza tak łka
a po policzkach spada za łzą, łza.

Czemu tak w środku gdzieś ściska
a szczęściem me czoło nie tryska?
Skoro to tylko przyzwyczajenie
a może coś innego, co ? Nie wiem.

Może to jest taki rodzaj miłości
która zamiast dawać więcej coraz to radości
daję takie poczucie pustki, niezadowolenia
może to taki rodzaj przyzwyczajenia?

Bo jakże inaczej to wytłumaczyć
gdy Cię nie widzę, tęsknie, i płacze
rani mnie Twa obojętność, zimne spojrzenie
tyle rzeczy jeszcze o mnie nie wiesz...

Kochanie a co jak jesteśmy przeznaczeni sobie
jak są wyroki tam na górze, o naszym losie,
inne niż się spodziewać w myślach możemy
zostawmy to tak jak jest, nie tak jak chcemy...

Na przyzwyczajeniu szczęścia nie zbudujemy
nawet na miłości takiej co nie rozumiemy
Niech Bóg jeden da mi tyle siły
bym mogła pogodzić się ...z czym?Oh Mój Miły.
Nie wiem...jeszcze nie wiem...doprawdy sama
i lepiej może, żebym się nigdy nie dowiedziała.

4.11.2014 15:00

Ich habe die Sterne vom Himmel für Dich...
https://www.youtube.com/watch?v=zT7Zw_DaZhU

31 486 wyświetleń
325 tekstów
5 obserwujących
  • 30 December 2014, 22:20

    Takie prawdziwe

  • Szecherezada

    5 November 2014, 18:27

    Cudowny wiersz....
    w piękny sposób opisuje to co opisać ma na celu :)