Menu
Gildia Pióra na Patronite

Będę

A może opowiem Ci kim będę,
gdy dorosnę...
Może opowiem Ci, że będę
Twoim słońcem?
Widokiem na przyszłość,
stęsknionym wspomnieniem,
westchnieniem...

Lub marionetką będę
w teatrze dobrych zdarzeń
i marzeń.
Znajomą twarzą
w szarych ludzi tłumie
monotonnym.
Ulotnym.

Tysiącem powodów będę,
by widzieć świat piękniejszym,
a każdy zły moment
zamienić w lepszy.

Albo wiarą będę,
nadzieją,
miłością.
Najcenniejszą wartością.

Poczuciem bezpieczeństwa będę
w czasie wątpliwości,
słabości.
Pomocnym ramieniem
w każdej minucie niezbędnej
będę...

A może powietrzem będę,
współgrającym z sercem?
W Tobie istniejącym.
Albo motywacją,
która daje siłę
na każdą chwilę?

I chyba nie wiem kim będę,
ale wiem jedno.
-Będę na pewno.

4649 wyświetleń
56 tekstów
2 obserwujących