Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ambitność

Ambicja może przypominać kwiat,
który każdy w swojej wyobraźni posiada,
tak samo jak każdy człowiek jest inny od pozostałych,
tak ten kwiat wyróżnia się swymi cechami.
Karmiona zwycięstwami,
osiągnięciami i spełnionymi marzeniami w życiu,
rozkwita bez końca,
popycha nas do coraz śmielszych celów,
wabi swym pięknem,
żywi sobą nasze istnienie.
Jest wszystkim, staje się przywódcą twojego życia.
Wtedy umiera bez cienia podejrzeń,
znika raniąc serce na zawsze,
brak marzeń sprawia że człowiek przestaje już wierzyć w siebie,
traci zaufanie , skreśla pozostałe plany,
chowa się z chodząc coraz dalej na ubocze,
czekając na coś, wie tylko tyle że to istnieje.

5148 wyświetleń
54 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!