Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rewolucji fakt

Aleksandra Kołłontaj
głosiła ewangelię wolnej miłości
"W nowej moralności o klasie robotniczej"
samcom dawała samice
kobiety mogły rodzić i usuwać dzieci
i oddawać namiętności jak leci

Jednak wyrwanie kobiet
z seksualnej pańszczyzny
przyniosło zgryzoty i blizny

W 1918 roku uchwalono dekret
o " upowszechnieniu panienek i pań"
a talon na ich użytkowanie
mógł otrzymać każdy drań

Dzieci rodzone seriami
były własnością narodu
który miał krzewić komunizm
w najdalszych częściach zachodu...

128 104 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!