Menu
Gildia Pióra na Patronite

epilog

a kiedy zatrzaśniesz
gniewnie
szkatułki marzeń wieko
za pustkę chcąc ukarać
kolejne zbite lustro
niewidzialny odłamek
utkwi pod powieką

kiedy otworzysz oczy
boleśnie ci uprzytomni
po kimś kogo nie było
dziś w twoim świecie
tak pusto...

137 919 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    24 July 2011, 09:57

    Adnachiel... piękny cytat, zapiszę sobie nie tylko w zeszycie;)

    Damianku, czasem tak bywa, że te najważniejsze powieści noc pisze jedynie w sercu, a dzień próbuje zatrzeć...

    Dziękuję Każdemu za tę chwilę refleksji.
    Pozdrawiam serdecznie:)

  • Huaquero

    24 July 2011, 09:52

    „po kimś kogo nie było”
    Niewidzialnym, lecz jakże odczuwalnym odłamkiem bolesny epilog
    fabuły, która nawet nie rozkwitła...

    Kradnę...

  • Adnachiel

    22 July 2011, 18:49

    "[...] ktoś cię kochał
    czekał w oknie bo oddech pozostał na szybie".

    Giuliet, ten wiersz jest głęboką wrażliwością, odnajdywaniem wspólnego przeznaczenia i tego, co łączy. Skradłaś mi oddech.

  • giulietka

    22 July 2011, 14:14

    Niko, dziękuję za tak ważne słowa... Pozdrawiam:)

    Marku, bardzo mi zależało, żeby taki był, dlatego bardzo mnie ucieszyła Twoja opinia, dziękuję i pozdrawiam:)

  • 22 July 2011, 12:35

    Dogłębnie...
    Niezbyt dosłownie...
    Strasznie daje do myślenia.
    Cuudo. :)
    Pozdrawiam^^

  • Nika789

    22 July 2011, 10:55

    Mnie ten wiersz wzruszył, jest bardzo bardzo bardzo bliski. Za to plus +++

    Pozdr.

  • giulietka

    22 July 2011, 10:37

    ...liczę na Was;)
    Dzięki Aga.
    Pozdrawiam;)