Menu
Gildia Pióra na Patronite

A kiedy przyjdzie ten dzień
że spłonę cała
pożarem gorzkich słów
w zaciśniętych wargach
zabiorę z dymem śmierć
którą noszę od lat
rozleję wśród lekkich fal
resztki krwi własnych zdrad
i nie wiem o kim pomyślę
co poczuję

proszą mnie o
uśmiech
ja Ciebie o łzę
pomodlę się chwilę
niech już zgaśnie dzień

w nocy tylko czułam

długo zasypiam
kiepsko wstaję

nie zbudzisz mnie
spalonej Twoim zapachem

rozsypię się popiołem
w tafli jeziora
odwrócona
chrzczona

24 666 wyświetleń
419 tekstów
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!