Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zasypiać przy Tobie...

A gdy noc blaskiem gwiazd puka do okien i szepcze: śpij…
Zatracam się w twoim śnie, patrzę jak znikasz w objęciach Morfeusza
Piękniejszych pożegnań nie widział świat… Nie dał mi Bóg…

Odchodzisz nocą ciemną, nocą złą… A serce twe przy mnie zostaje
Czuję jak bije… Słyszę twój oddech w całym blasku i śpiewie księżyca
Piękniejszej dziewczyny nie widział świat… Nie dał mi Bóg…

I każdej nocy patrzę jak śnisz i gdy już bezpiecznie opadniesz
Mogę całować twe czoło stroskane, a dłonią odganiać złe sny
Piękniejszych snów nie widział świat… Nie dał mi Bóg…

Zasnę w ramionach trzymając szczęście swe… Nie puszczę, nie oddam cię
Rankiem otwieram blasku pełne oczy i widzę… Rankiem Ty pilnujesz mnie…
Piękniejszych poranków nie widział świat… Nie dał mi Bóg…

Nic piękniejszego nad Ciebie…

Dedykowane K.

7032 wyświetlenia
113 tekstów
103 obserwujących
  • awatar

    4 January 2013, 19:25

    ładny refren, ładne prowadzenie
    pozdr.

  • CzerwonaJakKrew

    7 December 2012, 22:19

    Szczęśliwa Twoja K. I chyba szczęśliwy i Ty…
    Cóż mam innego napisać… Pięknie ubrałeś K. słowami…

    Pozdrawiam,
    Czerwona

  • NieBoska

    5 December 2012, 23:08

    Jak tu zasnąć po takiej lekturze ? ;)

    Pięknie.

  • skrobek

    5 December 2012, 22:30

    Odbiorca tego wiersza na pewno będzie go czytać z wypiekami na twarzy :)

  • 5 December 2012, 22:24

    Żeby ktoś o mnie tak pisał :)

  • Albert Jarus

    5 December 2012, 21:50

    To prawda... tak jest... :)
    pozdrawiam