Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piosenka o Przyjaźni

A gdy nawet tylko niewiele
Od przepaści, śmierci Cię dzieli,
Pamiętaj, że są na świecie przyjaciele,
Więc co oni by na to powiedzieli?

Bo przyjaźń naprawdę znaczy
Tym jednym, jedynym spojrzeniem,
Zmyć z siebie jak z narzyń,
Samotność i rzucić ją w zapomnienie.

Cóż znaczy przyjaźń z człowiekiem,
Który zawsze serce ma otwarte
Tylko dla Ciebie i z każdym wiekiem
Coraz więcej chwile te są warte?

Odpowiedzi na to nigdy nie szukaj
W żadnych księgach mądrości,
Tylko do drzwi przyjaciela zapukaj,
Co na Twój widok będzie pełnią radości.

10 010 wyświetleń
91 tekstów
1 obserwujący
  • M44G

    13 October 2013, 13:00

    Podoba mi się ta przyjacielska piosenka napisana prosto od serca.