Menu
Gildia Pióra na Patronite

A gdyby tak...

A gdyby tak móc poczuć Twoje myśli.
Zapachem ich namalować obraz Twój.
Byłbyś jak kwiat z wieczornej zorzy zdjęty.
Z którego słodycz wypiłabym do dna.

Ach gdyby tak wziąć w dłonie Twoje serce.
I rozgrzać go siłą miłości mej.
Stałbyś się ogniem gorącej namiętności.
W której swe ciało topiłabym co dnia.

I gdyby tak wejść w głębię Twoich oczu.
Promykiem słońca dodać blasku im.
Stałbyś się gwiazdą migocącą na granacie.
tylko czy to zmieniłoby mój świat.

27 414 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!