Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bez odpowiedzi

A gdybym tak Twe serce porwał?
Czy zła byś była?

A może uśmiech zagościł by na Twych ustach?
Gdyż wszystkie troski odeszły by w las.

A gdybym i Twą rękę złapał?
I zaprowadził Cię tam,
gdzie deszcz smutków nigdy nie pada.
Czy szczęście zagościło by w Twoim serduszku?

A gdybym oddał Ci każdą gwiazdę na niebie,
czy przyjęłabyś chociaż jedną z nich?

A gdybym w bezsilności szukał gdzieś oparcia?
Czy ramion swych byś mi użyczyła?

Co wtedy zrobiła by Twa przyjaciółka?
Ta co Samotnością często jest zwana.
Czy zatęskniłabyś kiedyś za nią?

Bo gdybyś była, wszystko stało by się łatwiejsze.
Za dnia oddychać bym się wreszcie nauczył.
W nocy zaś sen by częściej mnie odwiedzał.

I nawet jeśli to niemożliwe,
przeczucie me serce ciągle nachodzi,
że przeznaczenie nas sobie w końcu przedstawi.

2160 wyświetleń
52 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!