Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ach Mamo...

Ach... mamo gdzie jesteś?
Kiedy noc jest tak ciemna.
Czy blisko... czy daleko?
Jesteś niczym anioł
Płyniesz w obłokach
Płyń... Mamo płyń
Podaj serce na dłoni
Jak dawniej, w dziecinnych latach
Weź na kolana
I powiedz raz jeszcze.
-To nic że czasami boli...
-Wszystko to nic...
-Teraz śpij...
-Ból jest jak zły sen
-Minie nim przyjdzie nowy dzień.
Dziś to już nie jest takie proste... Mamo
Tak trudno jest usnąć kiedy życie boli
Wierzę, że cień Twej miłości
Ochroni jak parasol
Przed deszczem łez
Ach mamo...Twój anielski głos
Niesie ukojenie duszy
A ciepło twych rąk
Na zawsze pozostanie w pamięci

♫ Your love ♫ Ennio Morricone - Dulce Pontes ♪cover by MaRiSa

27 414 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • miramija

    17 May 2012, 18:13

    Kojące słowa matki i poczucie bezpieczeństwa w jej ramionach są dla nas jedyne w swoim rodzaju... piekny wiersz...