Menu
Gildia Pióra na Patronite

nad głową

https://www.youtube.com/watch?v=ManRWi9vmNM
W twoim oknie
oczu...

widziałem na spacerze.

Dziś zrodził się s m u t e k.
Zapukał do drzwi
poprosił o szklankę wody.
W oczach utkwione ziarnka piasku.

Mówił niewiele. Oblicze mówiło za niego.
Powiedział że samotny lot bez Boga, to błąd.
I że mnóstwo tam iskrzących próżnych kamieni.

Wspomniał... że tak lecąc ponad chmurami
nie ma nadziei, na bezpieczne lądowanie
kiedy nie ma kto, trzymać za rękę.

Upadła jedna brylantowa łza - połyskując
niebiesko czerwonym światłem życia
potoczyła się ścieżką, zastygając w kącie.

U m a r ł na rękach
od przytulenia.

W jej oknie -
oczach.

Widziałem na spacerze.

84 151 wyświetleń
2127 tekstów
24 obserwujących
  • onejka

    22 August 2014, 11:32

    Inspirujące są ścieżki Twoich spacerów...
    ;)